イベント紹介

料理で世界をつくる-ビーガンの視点から


開催日程:2017/06/25 開催時間:14:00~17:00  主催者:あなたの公-差-転  会場:東京都杉並区善福寺4-1-1和田ビル4F 

ビーガン料理を作ってみませんか?

参加者が持ち込んだ材料でビーガン料理!


イベント概要

料理で世界をつくる - ビーガンの視点から
6月25日 14:00-17:00
参加費:ビーガン素材(野菜など)/カンパ
定員: 10人まで
ご予約: https://coubic.com/kosaten/378116
最近ではベジタリアンという言葉が普及されているようなのですが、その解釈と理解はさまざまなレベルがあります。
そして、ビーガンという言葉になると日本ではあまり流通がない表現になっています。菜食主義者・ビーガンとは基本的に動物製品を食べない人です。
肉、魚、魚介はもちろん、乳製品、卵、動物油・だしもその中含まれています。
新たなライフスタイル・トレンドとして捉える方もいるかもしれませんが、実はこのような食生活は古代的な歴史を持つし、ヒンドゥー教、ジャイナ教、仏教の中でも深い根もついています。
今日では個人としてビーガンになる理由は多様で、健康、動物権利、環境問題など、かなり違う目的でビーガン生活を選んでいる人がいます。
ヨーロッパや北アメリカでは強いビーガン文化が発展してきましたが、日本ではまだ幅広く理解されていない印象もあります。
今回の「料理で世界をつくる」イベントではビーガン、または主に菜食生活を送っている方の何人が好きなレシピを参加者と共有します。またメンユーが最初がすべて決まっているわけではないので、
参加者が持ち込んだ材料で何かのビーガン料理を一緒に想像して、作っていきたいと思います。
いわゆる植物だけで、何ができるか是非チャレンジしてみてください!
"Cooking Up the World" - A Vegan Perspective
25th June 14:00-17:00
Admission: Donation/Bring your own ingredients(must be vegan)
Reservation required 10 participants
These days vegetarian is a word that has become widely used but its understanding is to many levels.
But still the word "Vegan" is still to find currency in Japan. Vegan means basically you don't eat anything derived from animals, of course meat, fish, seafood, but also milk products, eggs and animal fat.
It may sound like a new lifestyle trend but in fact it has an ancient history especially in the religions of Buddhism, Hinduism and Jainism.
Today there are many reasons why people become vegan, with concerns not only for health but also animal welfare and the environment.
A strong culture of veganism has come to grow particularly in Europe and America, but has still to gain wide understanding in Japan.
For this session of "Cooking Up the World" a number of vegan/plant-based diet practitioners will gather to share some of their favorite recipes whilst sharing some of their personal motivations for becoming vegan.
The menu will not be completely decided so participants are welcome to bring along their own ingredients and we can see what vegan food we can make together too.
Take on a new challenge and see what is possible just with plants!

イベント詳細

開催日時2017/06/25 14:00 ~ 17:00 駐車場無し
主催者あなたの公-差-転 最寄り駅西荻窪
上石神井
会場東京都杉並区善福寺4-1-1和田ビル4F 対象者ビーガン料理を作る方、トライしてみたい方
入場料野菜をお持ちいただくカンパ制 持ち物野菜(ビーガンの食物)のカンパ制
定員10人、予約先着順 天候によるイベントの有無雨天決行
主催者
メールアドレス
contact@kosaten.org 主催者
電話番号

主催者からのメッセージ

狭い会場ですので、参加ご希望の方は、必ずこちらからご予約お願いします。: https://coubic.com/kosaten/378116